måndag 14 februari 2011

Körmedlemmarna hemliga

Vilka som är med i Team Jakob är än så länge hemligt. Inte förrän när programmet börjar sändas blir det officiellt vilka medlemmarna är. Klart är dock att det är 20 talangfulla och musikaliska sångar, som kommer att kämpa hårt för att ta Team Jakob fram till Körslagets final. Men detta hänger förstås inte bara på kören, det hänger på oss alla. Alla kan vi kämpa för att vår kör ska lyckas. När det väl sätter igång är varje röst värdefull.

19 kommentarer:

 1. Så "bra" att medlemmarna inte presenteras förrän det är TV-sändning! Läs med ironi! En uttagen kördeltagare är skriven i Veberöd och en i Lund. Det finns säkert fler som inte är boende i Sjöbo kommun. -...men det kanske är OK ändå bara de sjunger bra...

  SvaraRadera
 2. Finns minst en person till som inte bor i Sjöbo kommun. Vart tog reglerna vägen? De anpassas efter den som söker eller? Vissa tog "grädd-filen" in medan andra sålde sin själ för att få vara i rampljuset ett tag.......

  SvaraRadera
 3. Det är inte snällt gjort! Här ställer människor som bott och bor i sjöbo hela sitt liv som har talang till att sjung så kommer dom vidare. Många tyckte även det var dåligt att man inte fick sjunga för jakob direkt.... (det är ju hans kör)

  HEJA HEJA HEJA HEJA

  SvaraRadera
 4. Reglerna för audition för Körslaget finns på TV4:s hemsida.

  SvaraRadera
 5. Hej Ylva!

  Har du koll på vad du själv lägger ut för text?
  Så här stod det i bloggen för några dagar sedan...det är INTE detsamma som TV4:s regler.
  -------------
  Klart för audition
  Nu är allt klart inför morgondagens audition till Jakobs kör. För att kunna vara med och provsjunga måste man bo eller verka i Sjöbo, d v s bo här, arbeta här eller ha sitt föräldrahem här.
  --------------

  SvaraRadera
 6. Så småsinta o otrevliga människor det finns. "Tog gräddfilen in och o andra sålde sin själ för att få vara i rampljuset." Sådana dumheter. Det här är TV, underhållning,som görs på väldigt kort tid.Se det som en upplevelse att du fick var med även om du uppenbarligen inte kom hela vägen.

  SvaraRadera
 7. Samvete, Ärlighet o kurage.
  Ni som gick in "gräddfilsdörren" skulle jag tycka vara mkt intressant att få veta hur ni tänker. Ni måste ha varit rädda för den stora sångkonkurrensen av dem som fick gå in rätta hållet och tävla om en plats. Ryktet som säger att ngn/några redan var uttagna innan söndagens audition: Hur ärligt är detta?
  Du som säger "sådana dumheter" är kanske inte van vid att följa spelreglerna men det bevisar ytterligare en gång:
  Ärlighet vara inte längst!
  Kontakter och fjäsk gick hem denna gången också! Jag önskar alla som verkligen "sjöng om sin körplats" LYCKA TILL och ni kan vara stolta över er prestation.

  SvaraRadera
 8. Jag var en av dem som sjöng mig vidare från första uttagningen och fick sjunga framför Jakob. Jag satt och väntade hela dagen och såg att ALLA som kom vidare till Jakob hade gått samma väg som oss andra. Jag tror att det cirkulerar en massa falska rykten. Kan vi inte glädjas åt hela underhållningsspektaklet istället? Jakob har nog fått till en bra kör som kan representera Sjöbo. Det är väl roligt att Sjöbo får visa upp sig! Jag tror att det blir jättebra. Jag ska hejja o ringa o rösta i allafall!

  SvaraRadera
 9. Konstigt att Haffi annonserar på sin facebooksida att hon och kent Borgström är med. Skulle det inte vara hemligt och haffi bor väl inte i Sjöbo

  SvaraRadera
 10. Tråkigt att uttagningen verkar ha varit "fixad" Typiskt Sjöbo eller?

  SvaraRadera
 11. En av deltagarna kommer från Tomelilla det har personen själv berättat så var det med den hemligheten. Taskigt för oss som hade velat testa men som inte körde dit eftersom vi inte bor i Sjöbo kommun och inte trodde att vi fick
  Vi är inte avundsjuka men dj___t besvikna

  SvaraRadera
 12. Ni kunde ha chansat precis som många andra gjorde
  så gnäll inte på dom som lyckades ni säger att ni är besvikna men i mina ögon är ni avundsjuka inget annat så sluta gnäll och var glad för dom som lyckades i stället

  SvaraRadera
 13. Sluta gnälla är fel att presentera.
  Skulle gärna vilja veta vad ni tänker som blev uttagna men inte är "berättigade en plats" pga REGLER som sades gälla.
  Ni som är ansvariga: Ta bort alla intagningsregler.
  Döp om kören till precis vad som helst men någon "Sjöbokör" tycks det ju inte vara.

  SvaraRadera
 14. Seriöst har du som gnäller och klagar läst reglerna man ska bo vara verksam (det vill säga jobba eller ha en firma) eller ha sitt föräldrar hem i sjöbo för att få söka
  så lägg nu ner ditt gnäll och läs på innan du öppnar truten
  jag slår vad om att du inte kom förbi första juryn pga att du sjunger som en kratta och nu har verkligheten kommit ikapp dig

  SvaraRadera
 15. lycka till alla ni som kommit med
  jag röstar på er.

  SvaraRadera
 16. HEJA SJÖBO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 17. Gnäll eller fakta!?
  Sanningen om regler finns att läsa på TV4.se. Lyssna gärna på Webb-TV-snutten på Skånskan, där Jakob redan visste vilka som kunde göra sig bra i hans kör. Bara genom att lägga ihop två och två så går det via sökmotorer kolla varifrån uttagna är bosatta. De är skrivna i ett flertal kommuner runt om i Skåne. Nu är det som det är. Gilla läget! Meter har satt upp ett smart system där deltagare, kommuner och snart tittarna får betala en stor del av TV-underhållningen. Jag som skriver har inte sökt, enbart suttit med som stöd, observerat, hört och sett. Att Jakob vill ha ett bra gäng som fungerar tillsammans är ju som det ska. Det jag har opponerat mig emot att det sätts upp regler som sedan inte hålls. Ändra dem!
  Synd är ju att det nu enbart är Sjöbo kommun och deltagarna som ensamma som får stå för kringkostnaderna. Tänk på att deltagarna sedan inte ens äger en bild på det de är deltagare i. Förutom sina egna privata, men de får inte publiceras.

  Med tanke på körens geografiska spridning så kanske kören kunde hetat t.ex.:
  "Jakob Samuel med en "kvarter" Skåne"
  eller varför inte
  "Jakob Samuel med en tjuga Skåne"

  Kvarter står ju för ca 1/3 och tjugan för dess baksida där färden går genom Skåne plus antalet.
  HAHAha

  SvaraRadera
 18. Så du vet vem som är uttagen till kören då uppmanar jag dig till att redovisa alla namnen här och gör du inte det så vet alla att du bara snackar en massa strunt

  SvaraRadera
 19. Hej,

  Är själv en som ganska tidigt på dagen kom i gruppen "kanske" den aktuella söndagen. Jag såg totalt ca. 60 stycken som kom förbi förjuryn och fick chans att sjunga för Jakob. Själv kom jag inte med och någon så kallad "gräddfil" kan jag verkligen inte säga att jag varken så, märkte eller hördes talas om.

  Ni som uttalar er negativt på den här bloggen ni ger den så kallade "Svenska Avundsjukan" ett "ansikte". Jabob har gjort sitt val. Själva grejen att Sjöbo får en chans att synas, nämnas och vara med är ju helt fantastisk.

  Jag tycker att vi alla skall stötta de som blivit uttagna att representera Sjöbokören. Även jag blev givetvis besviken men...... Nu måste vi gå vidare.

  Heja Sjöbo och Team Jakob - nu är det dags för positiva ord och upplevelser när det gäller Sjöbo.

  SvaraRadera